Linkedin sayfamı ne zaman açsam sağ kolonda veya güncellemelerin arasında mutlaka bir Michael Page ile ilgili birşey oluyor. Ya bir iş ilanı ya da Linkedin’in WWU (work with us-bizimle çalışın) adını verdiği aşağıdaki resimde sağ tarafta göreceğiniz sanal kartvizit. Ancak benim ikisiyle ilgili cevabını bulamadığım sorular var:
Michael Page bir ‘headhunter’ yani işe alım firması, yetenek avcısı. Ve ilanlarında bu sebeple asla şirket adı geçirmiyor, sadece firmayı tanıtıcı bir paragraf oluyor (hoş bazen o paragraftan birkaç kelimeyi google’layınca hop şirket web’ine iniveriyorsunuz. Firma oturup baştan tanıtım yazmıyor ve standart webinde olanı yolluyor :)). Buraya kadar sorun yok. Ancak Michael Page firmanın adını vermediği gibi, firmanın nerede olduğunu da yazmıyor. Yani bir aday olarak bol bilinmeyenli bir denklem içindesiniz. Bu kadar belirsizlik fazla değil mi?
İkincisi, bahsettiğim wwu uygulaması. Bu arada Linkedin’in bu uygulamasını çok başarılı bulduğumu söylemeliyim. Aday profilinize uygun kişilerin sayfasında çıkan, ‘kendinizi bu şirkette hayal edin’ yazılı bu sanal kartvizit tam bir gönülçelen 🙂 Ancak ben Michael Page’in bunu neden kullandığını anlayamadım. Sonuçta beni başka yere yerleştirecek firma neden kendi bünyesinde çalışıyormuşum hissi yaşatmak ister? Paketi satın almış oldukları için mi kullanıyorlar meraktayım 🙂
Bence işe alım ile ilgili çalışan herkes sürekli iş aramalı. Yok artık daha neler demeyin, masanın öbür tarafına, müşteri tarafına geçmeden süreçlerinizi iyileştirmek çok mümkün olmuyor.